Tinder dating: True confessions of a retired tinderella.

Aarhus guide: 10 great places to enjoy the sun in Aarhus

aarhus guide
Heey cuties,
(Aarhus guide: 10 good places to enjoy the sun in the city of smiles. To read this post in English you can change the language settings in the top right corner).

Det er måske super dårlig timing med dette opslag, da vejret ikke har været med os på det seneste i Aarhus. Dog har jeg nu en ide om, at det nok skal komme igen ihvertfald udfra hvad vejrudsigten siger om de kommende dage.

Nu hvor jeg snart flytter til København, ville jeg gerne lige dele en lille Aarhus guide der omhandler gode steder man kan nyde solen i smilets by. Aarhus har været mit hjem i 25 år, hvor jeg har boet i Amsterdam i et af dem. Jeg er nok det man kan kalde en rigtig Aarhus pige, da jeg er både født og opvokset i byen, så jeg kender smilets by ud og ind. I dette indlæg har jeg taget turistbrillerne på og fører jer igennem byen med henblik på at finde 10 gode steder, hvor man kan nyde solen til sen aften.

Aarhus guide: 10 Gode steder at nyde solen i smilets by.

1. Salling Rooftop

Er et forholdsvis nyt sted i Aarhus som er beliggende ovenpå Salling’s rooftop (sjovt nok). Jeg er nok ikke den eneste der elsker og er helt vild med dette koncept. Det er en genial ide, og er noget man ser mere og mere af, altså de her “rooftop” koncepter. Det ses nok mest i udlandet, og er noget som jeg har gjort brug af ofte på mine rejser. Så det er jo helt vildt genialt at det kommet til Aarhus nu. De har ofte events om fredagen med DJ og lækre sommer drinks (Aperol Spritz) … just saying. 😉 Derudover så er der en fantastisk udsigt over Aarhus med en lille “challenge” rettere sagt en bro der går udover gågaden i Aarhus med glas i bunden så man kan se ned på gaden og folkene der går dernede (Sygt grænseoverskridende for mig).

2. Marselisborg Lystbådehavn

Ja, en god gammel klassiker, og hvis ikke i ved det endnu så er Aarhus’ bedste isbutik beliggende på den lille havn! (see you there!) 😀 Det var det! Ej, Marselisborg lystbådehavn er et helt fantastisk sted beliggende ved Tangkrogen, hvor der også er strand og masser af natur, jeg må nok indrømme at jeg synes aldersgruppen for området nok er lidt ældre end mig, men jeg synes det er helt fantastisk sted at komme med min mor for eksempel, da hun også selvfølgelig bor i nærheden. De har virkelige gode cafeer og restauranter i området som serverer alt fra lækker seafood til crepes yuuuum yuuum. 😉

3. Aarhus Havn

Aarhus har fået sig en helt fantastisk ny havn og den er nok det mest perfekte sted at nyde solen til sen aften. Der er så mange små steder man kan sidde, hygge og bade. Jeg synes den er lidt inspireret af København’s havnebade områder (Islands Brygge og måske endda Fisketorvet). Personligt synes jeg virkelig at det har manglet i Aarhus, så jeg er derfor blevet en storbruger af disse faciliteter. Derudover har de fået en super cool fontæne som er gået hen og blevet et vartegn (Jeg tænker lidt man kan få nogle cool Instagram billeder ved det, da det er muligt at stå midt inde i fontænen). 

4. Den Permanente

The famous beach! Ja, jeg tror det er den mest kendte og brugte strand i Aarhus som ikke ligger så langt fra centrum. Den er ret lækker i forhold til at der faktisk er toiletter og omklædningsrum, samt mulighed for at grille om aftenen uden for det aflukkede område. Der er også en del af stranden som er for nudister, så pas med hvor du lige ligger dig, hvis du ikke vil have udsigt til andet end sol, sand og vand ;). Målgruppen her er ret blandet, jeg synes man kan finde både familier, unge og ældre. Dog synes jeg nok der kommer mange unge, så det er også et sted jeg ikke vælger at ligge topløs. 😉 Men hvis man nu er ret så ligeglad og ikke så genert som mig med at vise sine skønne kvindelige former frem, så kan man jo give den gas, da der er rig mulighed for dette. Der er nemlig også aflukkede steder for kvinder og mænd, hvor man kan solbade nøgen.

5. Mølleparken/Trapperne

Parken er nok mest kendt for et gammelt alkoholiker/bumser tilholdsted, meeeeen jeg synes nok det har ændret sig lidt. Stedet har fået noget lækre faciliteter, såsom spanske trapper, bordtennisbord, basketball kurv og en eller anden rund ting, hvor jeg tror man kan spille noget fodbold inde i (så man ikke skyder en bold i hovedet af folk). I parken synes jeg man kan finde mange forskellige slags mennesker. Jeg tror derfor man skal være forberedt på, at der kan komme nogle mærkelige mennesker op til en (jeg snakker af ren erfaring her). Men man skal nu ikke lade sig skræmme, det er et virkelig hyggeligt sted med udsigt til Aros museet/regnbuen.

6. Godsbanen

Godsbanen… Ville nok faktisk ønske at jeg brugte stedet noget mere selv! Det er et sindssygt hyggeligt, kreativt og flot sted, hvor der meget ofte sker en masse. Det kan være alt fra opkommende kunstnere der laver udstillinger, artister der giver koncerter eller loppemarkeder. De har en masse små tilholdssteder, og jeg kunne faktisk skrive et blogindlæg kun om Godsbanen. Derfor synes jeg faktisk bare at i skal tage et smut derned og opleve stedet på egenhånd for at få det bedste ud af det. (Et lille tip: Nyd en kold øl på taget af Godsbanen med udsigt over Aarhus). 

7. Botaniskhave

Hvis jeg nu ikke var så møghamrende allergisk for græs og alt det der hedder planter og blomster, så kunne man finde mig i Botaniskhave hver dag! Det er en helt vild skøn park med masser af plads og mennesker der hører musik og hygger sig. Synes man det bliver for kedeligt kan man gå på jagt i deres lækre naturområder der har alverdens planter og blomster. Hvis det bliver for kedeligt og man måske endda fryser, kan man jo tage et smut ind i Væksthuset som er gratis, hvilket jo er lækkert nok. Væksthuset har en ret lækker café og gårdhave. Derudover har de 4 sektioners klimazoner, som man kan gå på opdagelse i. Jeg har faktisk fået taget nogle ret fede billeder derinde.

8. Skanseparken

Er en lille skjult park i Frederiksbjerg området, som befinder sig tæt ved St. Pauls Kirkeplads, hvis man bevæger sig ind ad Odensegade. Parken her er ret lille og er egentlig et sted mange af de lokale befinder sig, hvor de enten lufter hund eller barn. Man kan også finde fulde gymnasie elever til tider der spiller øl bowling. Alt i alt et varieret publikum, men helt klart et besøg værd, hvor man kan nyde solen. Derudover så ligger det tæt på Marselisborg Lystbådehavn, hvor man jo kan tage et smut ned forbi og få sig en lækker is.

9. Latinkvarteret

Latinkvarteret er nok et af mine yndlingsteder i Aarhus. Det er et område jeg altid er glad for at komme, om det så er for shopping, café besøg eller bare en slentretur gennem de hyggelige små gader. Graven som er en gade i Latinkvarteret er et super hyggeligt sted med bla. La Cabra – Aarhus’ bedste kaffe, Le Coq og dets lille græs forhøjning udenfor. Her tilholder mange sig nu hvor solen er fremme, og jeg vil næsten sige at det er umuligt at få sig en plads. Dog er det “worth the struggle” at mase sig ind. Og har man mod på at møde nye mennesker, så er det et meget oplag sted, da man sidder ret mast på denne lille græs forhøjning.

10. Streetfood

Aarhus Streetfood minder jo nok om det nu lukkede Papirøen i København, som har været en kæmpe succes. Jeg synes det et helt fantastisk koncept og passer super godt ind i Aarhus. De har et ret stort udendørs areal, hvor man kan nyde alt fra sin mad til øl eller cocktails. Stemningen er super hyggelig og man kan finde mange forskellige slags mennesker på stedet. Jeg er faktisk begyndt at benytte mig ret meget af stedet, og synes også der er en del mennesker dernede. De har virkelig lækkert mad der, og det er nok også det jeg kommer mest efter når jeg er der. 😉 Men udentvivl at man kan bruge timevis dernede med sine venner, hvis det nu er til sådan noget man er til.

 

Det var mit bud på 10 gode steder at nyde solen i smilets by, som nok endte ud i en lille Aarhus guide. Nogle af jer kender nok mange af stederne og gør allerede brug af dem. Men jeg tænkte det var cool nok at få samlet det i et indlæg. Derfor kunne det være mega fedt, hvis i gad at kommentere nedenfor om steder i kender til og gør brug af. Det kan jo være, at vi støder ind i hinanden en dag. 😉 

Kunne i lide denne form for indlæg, så læs kan i læse mit indlæg omkring en roadtrip igennem Danmark, hvor jeg fandt nogle ret lækre steder til for eksempel at skyde nogle lækre billeder. Alt det kan i læse om i indlægget her: “Weekend roadtrip throughout Denmark”

(Indlægget indeholder ingen affiliate links, indlægget er lavet i samarbejde med mig selv og mine erfaringer). ;D 

Hugs & Kisses
Julia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinder dating: True confessions of a retired tinderella.